Varna24.bg прокурорът по делото Виолета Радева. Оценката, която е извършена в

...
Varna24.bg прокурорът по делото Виолета Радева. Оценката, която е извършена в
Коментари Харесай

Прокурор за престъпните холандци: Използвали са посредничеството на наркозависими и алкохолици!

Varna24.bg прокурорът по делото Виолета Радева. 

" Оценката, която е осъществена сега е за 226 млн.лв., на толкоз е оценено наркотичното вещество, което се съдържа в тези прекурсори и е по цени на съдопроизводството. Ако те бяха създадени и бяха публикувани щеше да става въпрос за милиарди облага. На три пъти са пренасяни тези прекурсори.

Контролирана доставка е употребена до Холандия, където холандските сътрудници задържаха единия, преди да стигне до незаконните лаборатории. На предното разпоредително съвещание отбраната предложи 7 години наказване отнемане от независимост. Прокуратурата смята, че наказване под 10 години отнемане от независимост опонира на закона и морала. За това закононарушение законът планува сред 15 и 20 години отнемане от независимост. Поради тази причина отбраната изиска да се гледа делото по общия ред.

Предстои всички движимости лица и очевидци, които са в листата за приканване, да бъдат изслушани през днешния ден. Лицата имат голям брой престъпни прояви, осъждани са неведнъж, в това число за такова закононарушение, в това число дейно в Холандия и Белгия.

От българска страна са употребявали като съучастници наказателно неотговорни лица. Затова обвиняването, което е повдигнато е посредством криво-ляво извършителство. Търсили са лица, които са наркозависими или подвластни към алкохол, които в действителност да осъществят декларирането на стоките, заплащането на мита и налози. Но действително зад цялата тази активност стоят тези двама подсъдими ", изясни прокурор Радева.

Припомняме, че съгласно обвинителния акт, 55-годишният Курт М. и 50-годишният Робърт П. в съучастничество посредством подправени документи внесли през митнически пункт Варна-Запад на три пъти прекурсори за произвеждане на амфетамини. Контрабандата, осъществена в интервала от 26 януари 2017 до 16 март 2018 година тръгвала с кораби от Азия и Латинска Америка, само че не била предопределена за Варна. В документите била заявена като почистващ препарат за прозорци. По данни на прокуратурата засечените прекурсорите са с общо тегло 16,222 тона, на обща стойност над 225 млн. лева

Престъплението, в което са упрекнати Курт М. и Робърт П. е тежко по смисъла на закона, като Наказателен кодекс планува наказване " отнемане от независимост " от 15 до 20 години и санкция от 200хил. до 300 хиляди лева

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР